Ljepota

Mlada, svježa i sjajna koža – Najbolji savjeti za kožu koje još niste čuli

Napisao admin

Postoji jako puno načina za održavanje mlade, svježe i sjajne kože, a neke metode vam možda ne bi nikad pale na pamet.


Lijepa koža (foto: cure.ba)

I jeftini losioni djeluju

Da, čak i krema koju vam ostave u hotelu djeluje. Bilo koja krema trenutačno skriva sitne bore, ali i sprečava starenje kože. ‘Nakon pilinga ili estetske operacije, za zacjeljivanje rane je najvažnije nanositi kremu za njegu’, ističe Richard Fitzpatrick, profesor dermatologije na Sveučilištu Kalifornija, San Diego School of Medicine.

Situacija s kožom oštećenom od sunca nije nimalo drugačija, smatra profesor Fitzpatrick te kaže: ‘Losion za dnevnu njegu koji sadrži glicerin, shea maslac ili neki drugi sastojak koji vlaži omogućava koži da se daleko bolje oporavi.’ Osim toga, na licu na koje se redovito nanosi krema neće tako lako ostati tragovi, tj. bore koje su posljedica mimike lica. Dakako, krema se treba koristiti racionalno, malo je dovoljno. Za svakodnevnu njegu koristite neku koja sadrži aktivne sastojke koji poboljšavaju oporavak kože.

Opustite se, to je samo tjelovježba

Prestanite natezati te mišiće kao da nisu vaši. I imajte na umu da se prilikom vježbanja kod mnogih javlja grč vilice i vrata. Budući da je vrat tako napet, mišići lica pate jer ih se vuče prema dolje. Vježbajte, ali opustite mišiće lica.

Posvuda je sunčano

Za razliku od UVB zraka, UVA putuju kroz prozore u uredu, domu ili automobilu. Dvije velike studije su pokazale da su UVA zrake uzročnici raka i starenja kože. Iz tog razloga UV zaštitu u kremi nanosite svaki dan tijekom cijele godine.

Ne trebate samo sunce da biste izgorjeli

SPF zaštita ne pomaže protiv peći ili kamina u sobi. Direktno izlaganje i pretjerano približavanje vatri uzrokuje crvenilo kože i propadanje kolagena. Zato sjedite barem tri metra od vatre.

Previše filera može vas postarati

Mnogi volumenski fileri su korisni, no neki konzumenti znaju i pretjerati s upotrebom. Ograničite se na područje sljepoočnica, uz uši i bradu, jer pretjerivanje će vas doslovno napuhati i zapravo postarati.

Plastične bočice stvaraju bore

Da, za kožu je važno da redovito unosite tekućinu, ali ako neprestano pijete iz malog otvora na bočici, oko usana će vam se stvoriti dodatne bore. Radije pijte vodu iz čaše.

I san vas može nagrditi

Neki dermatolozi mogu pogoditi na kojoj strani pacijent spava ako pogledaju vertikalne linije na obrazima. Najbolji način da spriječite stvaranje linija od posteljine je spavanje na leđima. Ili koristite glatke jastučnice od satena ili svile, ili kupujte najmekši mogući pamuk.

magazin.net.hr

Komentari

komentara