Ljepota

Zdrava kosa: – Upoznajte tretman keratinom

Napisao admin

Za sve vas koji se pitate šta je to tretman keratinom – na pravom ste mjestu!


Kosa (Foto: Cure.ba)

Šta je tretman keratinom i zašto se radi?

Prije nego odete u dubinu o tome šta je tretman keratinom, potrebno je da razumijete zbog čega se on radi. Najvažniji sastojak za mekanu, glatku i svilenkastu kosu je keratin. To je ono što vašoj kosi dodaje potrebnu teksturu i od čega ona izgleda fantastično. Kada neko ima suhu, grubu i “neposlušnu” kosu, to je vjerovatno zbog nedostatka keratina. Dakle, da bi se kosi vratila njena jačina i živost, radi se tretman keratinom.

Kako se radi tretman keratinom?

Preporučljivo je da ovaj tretman radite kod profesionalca. Prije samog tretmana, kosa se čisti i pere. Nakon toga se na kosu ravnomjerno nanosi smjesa keratina koja je pripremljena od prirodnih sastojaka. Keratin se ostavlja na kosi kratko vrijeme, a nakon toga slijedi pranje i sušenje (obično peglanje kose).

Zašto je tretman keratinom efikasan?

Kosa je prekrivena keratinom koji joj obezbjeđuje neophodne hranjive sastojke. Nakon nanošenja keratina, vlaga je “zarobljena” u kosi. Zbog toga suha i kovrčava kosa postaje mekana i ravna. Kada vaša kosa dobije dovoljnu količinu keratina, on je jača i štiti od sunca, zimske hladnoće i pretjeranog vjetra.

Koliko će to trajati?

Nakon završetka tretmana keratinom, vaša kosa će na početku biti potpuno ravna. Ali, nakon nekog vremena, ona će dobiti prirodni, ravni izgled. Nakon tretmana, kosu ne smijete prati 72 sata. Cijena tretmana zavisi od dužine kose, odnosno utrošenog keratina i traje do pet mjeseci. Međutim, važno je da se dobro brinete o kosi nakon tretmana. U suprotnom, kosa može ponovo postati suha i kovrčava prije nego vi to želite.

minimagazin

Komentari

komentara