Ljepota

Kovač: Isključena mogućnost da se tijelo Aldina Mulića nalazi u Miljacki

Napisao H. H.

Pripadnici FUCZ-a danas su za tijelom Mulića tragali 14. dan, a u ponedjeljak je, da bi se pretražilo korito Miljacke do ušća u Bosnu, podignuta brana na Bentbaši. Od Dolac Malte do ušća Bosne bilo je angažovano 11 timova

Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) danas je pretražila preostale četiri lokacije na Miljacki, nakon dizanja brana na Bentbaši, čime je definitivno isključena mogućnost da se tijelo utopljenika Aldina Mulića nalazi u ovoj rijeci.

 

Glasnogovornica FUCZ-a Majda Kovač Feni je kazala da je na tim lokacijima voda bila duboka, ali da su danas ronioci i te tačke detaljno pretražili.

 

– Zajedno s kolegama iz GSS-ova Novi Grad i Foča pretražili smo detaljno te lokacije. Nastavak potrage će ići nizvodno, u rijeku Bosnu i prema Hrvatskoj – navela je Kovač.

 

Sve službe zaštite i spašavanja, sva udruženja i oni koji su blizini vode će i dalje tragati za tijelom Mulića.

 

– S brojnim organizacijama i institucijama smo u kontaktu, potraga će biti nastavljena vizualno, a u nekim dijelovima i sa čamcima – istakla je Kovač.

 

Pripadnici FUCZ-a danas su za tijelom Mulića tragali 14. dan, a u ponedjeljak je, da bi se pretražilo korito Miljacke do ušća u Bosnu, podignuta brana na Bentbaši. Od Dolac Malte do ušća Bosne bilo je angažovano 11 timova.

 

Prije šest dana je provedena najopsežnija akcija potrage na vodi u kojoj je učestvovalo oko 700 osoba.

 

 

depo.ba

Komentari

komentara