Ljepota

ISPRAVITE GREŠKE – Obojte usne u bezobrazno crveno

Napisao admin

Ako su vam dosadile neutralne nijanse ruževa, obojite usne drečavim karminom ljubičaste, narandžaste ili pink boje.


usne (foto:cure.ba)

Pri izboru jarkih boja karmina vodite računa o tome da se njegova nijansa slaže uz vaš ten i boju kose. Tako će pink ruž, koji u sebi sadrži i pigment narandžaste boje, najbolje stajati ženama tamnijeg tena. Drečavo ljubičasta boja dugo nije bila prisutna u paletama za usne, ali ako ste crnka ili brineta, ovog leta je možete ponosno nositi. Jarki ruž koji svima pristaje ne bazira se na narandžastim i ljubičastim tonovima, već je čisto crvene boje. 

ISPRAVITE GREŠKE 

Drečavi ruževi zahtijevaju pažljivo nanošenje i povremene popravke u toku večeri. Jednom namazane usne možete preciznije da dotjerate uz pomoć četkice za nanošenje ruža. Ako napravite grešku, nanesite malo korektora na štapić s vatom na vrhu, i prevucite preko ruba usana. Ujedno ćete ublažiti oštru granicu koja jarke ruževe čini još upadljivijim. Vodite računa da ne pretjerate sa brisanjem, jer možete da izgledate neuredno.

KOMBINACIJA RUŽA I SJAJA 

Bezbojni svjetlucavi sjaj preko karmina upotpuniće izgled vaših usana bez obzira na boju za koju ste se opredijelili. Ako želite da eksperimentišite, isprobajte zanimljive kombinacije nijansi karmina i transparentnih sjajeva. Preko crvenog karmina nanesite narandžasti, a preko ljubičastog roze sjaj za usne. 

Uz upadljivi karmin potrebno vam je još jedva primjetno rumenilo u istom tonu, kao i crna maskara. Nemojte nanositi neku jaču sjenku jer ćete u potpunosti da narušite ovaj mladalački i seksi stil. 

Blic.rs

Komentari

komentara