Ljepota

Najveća tajna žena iz Azije: Do duge i jake kose za mjesec dana!

Svi mi želimo imati lijepu i zdravu kosu,međutim zbog korištenja raznih hemiskih preparata, ne možemo to postići jer nam šteti kosi.

Umjesto toga,koristite prirodne preparate koji su osta učinkovitiji, a neće dovesti do štetnih posljedica po naše zdravlje.

Žara

Koristite žaru, jer je ova biljka dobra za kosu sve što trebate uraditi jeste prokuhajte žaru i njome operite kosu.Zatim nanesite na tjeme, umasirajte, a onda isperite, ovo radite jednom sedmično i primjetit ćete znatno poboljšanje.

Kari

Vjerovatno ste čuli za kari, indijski začin,njega možete korititi za njego kose uzmite lišće karija ili usitnjeni kari, prokuhati, a potom njime oprati kosu. Zatim ostavite 15 minuta da odstoji,a onda saperite.Stanje vaše kose će se znatno poboljšati u koliko budete to koristili, ovaj začin pospješit ete rast kose, vaša kosa će biti zdravija.

Luk

Za ovaj tretman,  trebalo bi da imate slijedeće sastojke, koji su lako dostupni. Sastojci su luk , maslinovo ulje, čisto kokosovo ulje, limun i vodu.

Image result for duga kosa

PRIPREMA
Uzmite nekoliko lukovica od 5 do 8 komada bi trebalo biti dovoljno. Ogulite luk i stavite u blender. Luk treba izgledati kao pire, a zatim stavite na pamučnu krpu ili gazu. Istisnite sok luka u zdjelu. Dobiti ćete  3 ili 4 kašike soka od luka. Sada stavite navedena ulja. Dodajte oko 10 kapi ulja soku od luka i pomiješjte ih dobro. Mješavina će izgledati kao bjelkasta tekućina.

Komentari

komentara