Ljepota

5 dana čistila lice maslinovim uljem: “To je moja najgora odluka, evo zašto!”

Napisao H. H.

Jedna Kristina se gorko pokajala što je probala ovu metodu njege.

“Koža bez mitisera, nahranjena, osvježena, glatka… Tako se na forumima i blogovima opisivala metoda čišćenja lica maslinovim uljem.

Kako u posljednje vrijeme sve više mojih poznanica koristi neke prirodne metode uljepšavanja i domaće maske za lice, kao i mali Mujo za Turcima sam krenula po svoju kapljicu zdravlja. Prva stanica? Metoda čišćenja lica maslinovim uljem“, započinje svoju priču Kristina, novinarka portala “miss7“, koja je odlučila da se baci na isprobavanje prirodne kozmetike…

“Da se razumijemo, maslinovo ulje je proizvod koji koristim gotovo svakodnevno u ishrani (dečko Dalmatinac), a ljeti kao omiljenu mazalicu za tijelo, za brže tamnjenje kože. Ali, nikad nisam koristila maslinovo ulje na koži lica. Ten mi po prirodi nije problematičan, čak i za vrijeme PMS-a je sve pod kontrolom. Eventualno mi se koža isušuje kako dolaze hladniji dani.

Da bih na vrijeme spriječila ljuštenje kože, odlučila sam da posegnem za spomenutom metodom u koju se kunu blogerke. Prvo veče sam nanijela nekoliko kapi prirodnog maslinovog ulja na tupfer i krenula u bitku s odstranjivanjem šminke. S lakoćom sam skinula i dva sloja korektora, olovku za obrve i svu fasadu koju koristim svakodnevno (inače, popularni no make up make up, koji ti toliko začepi pore da je oksimoron samom sebi).

Ali, samo čišćenje maskare sam izbjegla kako mi ulje ne bi došlo na površinu kontaktnih sočiva. Kožu sam zatim očistila micelarnom vodom i stavila hidratantnu kremu i baš sam bila super. Dok dečko nije došao kući i zaključio da mirišem na šopsku salatu! Prilično detaljan opis za osobu koja inače ne razlikuje miris vanile od mirisa dezodoransa iz supermarketa!

Komentari

komentara