Ljepota

Najbolji trik za ljepotu i zdravlje kose: Kašičicu šećera dodajte u šampon!

Napisao H. H.

Dermatolog Frančeska Fusko smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za ljepotu i zdravlje kose.

Manje više svi znaju da je šećer loš za naš organizam i njegovo korištenje treba maksimalno ograničiti, ali neki stručnjaci ipak savjetuju uvođenje šećera – ali ne u ishranu, već u higijenu, piše “Express“…

Jedna od njih je doktorica Frančeska Fusko, dermatolog, koja smatra da je dodavanje malo šećera u šampon najbolji trik za ljepotu i zdravlje kose. Prema njenom mišljenju, u cijelu bočicu treba ubaciti jednu kašičicu šećera, koji djeluje kao eksofilijant, odnosno radi blagi piling vlasišta. Time se skidaju odumrle ćelije i kosa čisti od prljavštine.

Ne samo da efikasno uklanja masnoću i prljavštinu, šećer omogućava dublju penetraciju regeneratora, pa dobijamo i veću čistoću i bolju hidratizaciju“, kaže Fusko. Objašnjava da bez povremenog pilinga kosa postaje “zagušena” prljavštinom, pa sporije i teže raste.

Drugi efikasni trikovi koje dermatolozi navode su povremeno ispiranje masne kose vinskim sirćetom (jednom u mjesec dana), kao i korištenje raznih ulja na vrhovima prije pranja kose umjesto regeneratora (jednom sedmično).

Komentari

komentara