Ljepota

Porodična tragedija: Trogodišnju Anđelinu silovao i ubio komšija, a onda se s njenim ujakom desilo ovo

Napisao A. K.

Dalibora Stefanovića, ujaka brutalno ubijene troipogodišnje Anđeline Stefanović iz sela Vratarnica kod Zaječara, ubilo je drvo koje je u četvrtak sjekao u svom selu, saznaje „Alo!”. Dalibor je u četvrtak ujutru nakon treće smjene otišao u obližnju šumu kako bi obezbijedio ogrijev za zimu. Tad je na njega palo drvo. Nesretni čovjek prvo je prevezen u zaječarsku bolnicu, a potom i nišku, gdje je u petak podlegao povredama.

Kako pišu “Novosti“ Dalibor je u tom trenutku bio sa prijateljima.

 

– Samo smo začuli krik – pričaju drvosječe. – Otrčali smo na lice mjesta i pod stablom, u lokvi krvi, ugledali Dalibora.

 

Od ubistva male Anđeline Stefanović, koju je zvjerski silovao i ubio komšija Vladica Rajković (29), prošla je godina dana, a porodica je ponovo zavijena u crno. Iza preminulog Dalibora ostala je kćerkica, koja će početkom avgusta napuniti deset mjeseci.

 

– Šta da kažem… Nisam stigla ni kćerku Anđelinu da ožalim, a sada nas snađe nova tragedija – kroz plač je rekla njegova sestra Danijela Stefanović.

 

Neutješna Danijela kaže da se tragedije nižu u njihovoj porodici, a da se ni o koga nisu ogrešili.

 

– Na brata mi je palo drvo dok je pokušavao da obezbijedi ogrijev za zimu. Majka Dušanka bila mu je u posjeti u niškoj bolnici, ali on je bio u komi. U petak mu je srce prestalo da kuca… Povrede su bile strašne. Majka ne može da se smiri. Plače i juri da organizuje sahranu. Na trenutak smo se radovali i u krugu porodice planirali da obilježimo deset mjeseci od rođenja Daliborove kćerke, ali umjesto toga, njega sahranjujemo – jecajući priča Danijela.

 

Ona plačući dodaje da će se brinuti o bratovoj ćerki i maksimalno se boriti da joj ništa ne nedostaje.

 

– Još sam u šoku i pod lijekovima. Teško mi sve ovo pada, nesreća za nesrećom, pa pomišljam da se čudne stvari dešavaju – nedorečena je bila Danijela.

 

Prema njenim riječima, pomoć u vezi sa bratovom sahranom pružio je rudnik u kojem je radio. Iako skrhana bolom, Danijela se osvrnula na žalbu Vladice Rajkovića, osuđenog ubice njene kćerke.

 

– Samo mogu da kažem da mu to neće proći. Odgovaraće za ono što je učinio – rekla je Danijela, pa je briznula u plač.

 

Rajković je 10. jula prošle godine u Vratarnici odveo malu Anđelinu sa rođendanskog slavlja u kući njegovog brata i izveo je van sela. Zvjerski ju je silovao, a potom joj je glavu smrskao glavu kamenom. Iste večeri je uhapšen, a poslije dva dana priznao je da je mjesec dana ranije ubio i komšinicu Draganu Stanković (47), čije je tijelo bacio u rijeku Timok. Draganu je ubio poslije kraće svađe zbog novca koji joj je dugovao.

(Blic.rs)

Komentari

komentara