Ljepota

BUDITE LIJEPE I KAD ZAHLADNI – Jeste li znali za ove zimske beauty savjete?

Napisao admin

Koža lijepe boje i blistavog sjaja, njegovana kosa, meke usne i kad 'celzijevci' polako padaju? Da, moguće je! Donosimo nekoliko korisnih beauty savjeta za savršen izgled i zimi…


djevojka (foto:cure.ba)

Njegovanom izgledu nimalo ne ide u prilog i to što zimi puno više vremena provodimo u zatvorenim prostorima – centralno grijanje isušuje zrak, ali i kožu. Zato naša koža zimi zahtijeva posebnu njegu. Možda su vam neki savjeti poznati otprije, ali ne škodi podsjetiti se. 

Nahranite kožu: Zimi je naša koža izložena različitim štetnim utjecajima (suhi zrak, hladnoća, snijeg, vjetar pa i topla odjeća od iritirajućih tkanina), a sve je to dodatno isušuje. Stoga nikako ne zaboravite nahraniti kožu bogatom kremom kako bi se dodatno hidratizirala. Za meku kožu savršena su sredstva koja sadržavaju: prirodna ulja badema, avokada, jojobe i pšenične klice, shea maslac ili kakao ekstrakti. Ipak, dermatolozi ne preporučuju, čak ni tijekom zime, masne kreme jer zatvaraju pore i ne dopuštaju koži da diše. Nisu dobre ni kreme namijenjene dječjoj koži, i to zato što je našoj koži potrebna vlaga, a ne masnoća. Stoga ju je bolje tretirati hidratantnim kremama ili losionima koji imaju posebnu, za zimu prilagođenu formulu.

Savjet više: Ako i nakon nanošenja kreme imate osjećaj da vas koža zateže, probajte s uljem za tijelo i umasirajte ga nakon tuširanja ili kupanja na mokru kožu. 

Priuštite stopalima zimski tretman iz snova 

Ne zaboravite na ruke i nokte: Neka krema za ruke zimi uvijek bude u vašoj torbici. Ako imate izrazito suhu kožu na rukama, utrljajte maslinovo ulje nekoliko puta dnevno koje njeguje kožu i nokte te štiti od isušivanja i pucanja, prenosi tportal. Ovaj tretman je idealan i za cure koje imaju krhke nokte. 

Usne: Budući da usne nemaju žlijezde lojnice, puno se brže suše nego ostali dijelovi kože. Stoga ne zaboravite na balzam za usne koji ih štiti od isušivanja i njeguju ih. 

Hidratacija: O ovome smo puno puta već pisali, no zimi mnogi ne osjećaju žeđ kao ljeti pa često zaborave unositi dovoljno tekućine. Ako vam se ne da piti voda, možete pokušati i s biljnim ili voćnim čajevima. Ili zašto da ne, i s npr. slasnom vrućom čokoladom! 

Kosa: Zimi je najbolje kosu odmoriti od tretmana poput feniranja, ‘peglanja’ ili izbjeljivanja jer su vlasi u hladnijim danima puno osjetljivije na ovakve postupke. Preporučuje se i da kape budu od načinjene od prirodnih tkanina. 

Priuštite stopalima tretman iz snova: Nakon dana provedenog na hladnoći, naša su stopala zbilja zaslužila nagradu. Napravite toplu kupku i izmasirajte umorna stopala, a potom ih namažite losionom koji npr. sadržava eukaliptus, ružmarin, smreku ili mentu i zatim obucite zagrijane čarape. 

Topla kupka: Boravak u toploj kupki neka traje do 15 minuta, a potom pod hladni tuš koji potiče cirkulaciju i jača imunitet!

cure.ba

Komentari

komentara