Ljepota

Da li ste znali – Voda je temelj lijepe kože

Napisao admin

Lijepa koža je njegovana koža. Da bi koža bila sjajna i elastična veoma je važna pravilna hidratacija. Osim hidratacije koju ćete koži obezbijediti preparatima za njegu, iznimno je značajna hidratacija koja dolazi iznutra.


Žena (Foto: Cure.ba)

Dehidracija se negativno odražava na funkcionisanje organizma, a samim tim i kože. Nedostatak tečnosti proširuje pore i čini ih nefleksibilnim, a koža gubi prirodnu sposobnost izlučivanja nečistoća. Kada organizmu nedostaje tečnosti, koža je podložnija nastanku oštećenja, bubuljica i mitesera.

Obično se preporučuje da u organizam unosimo litar i pol vode dnevno. No, iako hidratacija može naštetiti vašem organizmu, ni prevelik unos tečnosti nije preporučljiv. Stoga je najvažnije ne dopustiti tijelu da izgubi tečnost. Kako biste izbjegli hidrataciju nabolje je da vodu pijete što češće.

Kako bi vaš organizam ostao hidriran, osim ispijanja vode jedite namirnice koje obiluju vodom. Jedenje voća i povrća sa visokim sadržajem vode odličan je način hidratacije. Hidratacija koja dolazi iznutra iznimno je važna za zdravlje i ljepotu kože. Dovoljan unos tečnosti važan je za obnavljanje tkiva i stanica kože, kao i njenu elastičnost.

cure.ba

Komentari

komentara