Ljepota

I ONE IH IMAJU – Kako se riješiti dosadnih prištića?

Napisao admin

Prištići su problem koji muči muškarce, žene, a nemogu ih izbjeći niti holivudske zvijezde. Isti problem snašao je i glumicu Olivia Wilde kojoj je čelo prekriveno brojnim prištićima koji su bez teške scenske šminke itekako vidljivi te Natalie Portman koja je za časopis 'V' otkrila kako se ne boji bora, ali zato ratuje s prištićima. No uz pravilnu njegu lica oni mogu potpuno nestati, zato poslušajte savjete holivudskih stručnjaka


lice (foto:cure.ba)

I poznate ljepotice poput Olivije Wilde, Natalie Portman i Cameron Diaz su priznale kako imaju problema s prištićima 

Redoviti blagi piling 

Piling je potrebno raditi barem jednom tjedno. Na taj ćete način odstraniti nečistoće i odumrle stanice i dozvoliti koži da diše. Piling ne smije biti pregrub kako ne bi oštetio površinsko sloj kože, prenosi zadovoljna.

Umivanje i pranje lica 

Lice je potrebno prati svake večeri, posebno ako nosite šminku. Lice perite blagim, neutralnim sredstvima. Holivudski stručnjaci preporučuju sapune za intimnu njegu jer su vrlo blagi i PH neutralni. Umivajte se hladnom vodom jer ona zatvara pore. 

Piling je potrebno raditi barem jednom sedmično

Higijena lica

Dodirivanje lica rukama također može izazvati prištiće. Ruke su prepune bakterija i nečistoća, a dodirivanjem ih prenosite na lice. Nesvjesnim češkanjem po prištićima možete napraviti još veći problem. Pokušajte se kontrolirati, a uhvatite li se u takvoj situaciji obrišite lice mokrim neutralnim maramicama ili se umijte sapunom za njegu lica. 

Ne dirajte prištiće 

Kopanje, stiskanje i grebanje prištića je najgora stvar koju možete napraviti. Posao radije prepustite stručnjaku jer u protivnome oni se mogu upaliti nakon čega nerijetko ostaju i ožiljci. 

 Maknite kosu s lica

Kosa je česti uzročnik prištića jer se na njoj zadržavaju razne nečistoće koje pokupite tijekom dana. Imate li šiške perite kosu ili barem samo šiške češće te čelo svako toliko operite mokrim maramicama za njegu lica. Higijena kose jednako je važna za vašu kosi,a li i za vaš ten. Masna koža može ozbiljno naštetiti vašem tenu. 

Mijenjajte posteljine

Masnoće i bakterije koje svakodnevno tijekom noći prenosite s kose i kože na jastučnicu također mogu biti uzročnik prištića. Redovito mijenjajte posteljinu jer higijena lica je najvažnija. 

Izbjegavajte masnu hranu 

Jedite zdravo

Neka se vaš obrok sastoji od raznovrsnih namirnica. Masna, pržena hrana šteti vašem organizmu, ali i vašem tenu, zato radije pojedite meso s roštilja nego pohano ili prženo u ulju.

cure.ba

Komentari

komentara