Ljepota

Sačuvajte zavodljiv dekolte – Saznajte kako spriječiti opuštanje grudi

Napisao admin

Zavodljiv dekolte je ukras svake žene. Potrudite se da takav i ostane. Iskoristite savjete na koji način da vaše grudi što duže ostanu u formi ili kako da prevarite vrijeme.


grudi (foto:cure.ba)

ŠTA UTIČE NA OPUŠTENOST GRUDI?

Glavni uzrok opuštenosti grudi je starenje, jer starenjem koža gubi elastičnost. Pošto starenje još uvijek ne znamo da zaustavimo, možemo bar ublažiti posljedice starenja. Uz starenje i gubitak elastičnosti na obješenost grudi može uticati i njihov oblik, ishrana i genetika. Ključni trenuci života u kojima grudi zahtijevaju posebnu pažnju su vrijeme poslije porođaja i vrijeme nakon ulaska u menopauzu, jer tada grudi počinju da mijenjaju oblik zbog stezanja mliječnih žlijezda. Negativne posledice na grudima ostavljaju i neredovne i teške menstruacije. Kod brige za grudi njihova veličina, uprkos opštem mišljenju, ne igra preveliku ulogu.

VAŽNOST CJELOKUPNE BRIGE ZA GRUDI

Ne postoje trajna rješenja za sprečavanje opuštenosti grudi. Takođe je iluzorna misao da je moguće potpuno spriječiti njihovu obješenost. Čak ni plastične operacije nisu garancija da će grudi zauvijek ostati na svom mjestu i zato je potrebno da im ponudite svu potrebnu njegu i brigu.

Za veću elastičnost kože puno ćete postići masažama za koje treba upotrebljavati ulja bogata vitaminima, naročito vitaminima C i E, a takođe i mineralima i drugim hranljivim materijama. Poslije tuširanja naizmjenično hladnom i toplom vodom koža na grudima će se zategnuti.

Za vrijeme trudnoće izbjegavajte vrući tuš, jer je onaj hladni puno bolji za krvotok, koji je opet vrlo važan faktor pri elastičnosti kože. Takođe hladna voda utiče na mliječne žlijezde i zbog toga je posebno pogodna za žene koje planiraju da doje. Za jačanje mišića koje grudima nude podršku idealni su sklekovi koje možete pojednostaviti i izvoditi ih podupiranjem o zid. Važan je i položaj pri dojenju. Namjestite se tako da ne budete previše pogrbljeni. Obavezna oprema kod brige za lijepe grudi su i grudnjaci za koje se ipak sve češće ustanovljava da nisu toliko korisni kao što se to do nedavno mislilo. Puno možete da postignete s pravilnim držanjem. Grudi vam se tako neće manje opustiti, ali će barem izgledati manje obješene.

DOMAĆI RECEPTI ZA LJEPŠE GRUDI

Ako volite da ležite u toploj kadi, jednom nedjeljno sebi priuštite 15 minuta slane kupke koja će kožu učiniti glatkom i svježom. Na jedan litar vode upotrijebite približno 100 grama soli. So možete koristiti i za obloge.

Tople oboge sa solju možete pripremiti tako da so umiješate u toplu vodu. U hladnu vodu stavite sirće ili limunov sok. Na grudi prvo stavite peškir namočen u rastvor soli. Na svakoj dojci peškir neka bude približno pola minuta. Nastavite s peškirom namočenim u sirće. Njime pritiskajte svaku dojku otprilike minut. Postupak ponovite deset puta i završite hladnim oblogom.

Kad na grudima počnete da primećujete bore možete jednom nedjeljno napraviti masku od krompira. Potrebna vam je polovina skuvanog krompira izgnječenog viljuškom. Dodajte mu kašičicu meda i pavlake i približno 50 grama ulja – najbolje onog bogatog vitaminom E. Nanesite na kožu grudi i ostavite da djeluje 20 minuta.

Za čvrste grudi možete napraviti masku od kašičice ulja bogatog vitaminom E, jedne kašičice jogurta i jednog jaja. Smjesu umasirajte u kožu sa spoljašnje strane prema sredini te na 20 minuta preko smjese obucite stari brushalter. Isperite toplom vodom.

Ulje avokada, argana ili jojobe odlični su za vlaženje kože i glatkiju kožu grudi. Ulje avokada regeneriše, štiti i bogato je vitaminima. Ulje argana je jak antioksidans koji usporava starenje kože. Jojoba vlaži i dubinski hrani kožu.

Ako želite da vaše grudi izgledaju punije tretirajte ih tušem. Grudnu masažu tuširanjem izvodite tako da izmjenjujete topao i hladan tuš. Uvijek završite prskanjem hladnom vodom. S vodenom masažom koža će vam postati elastičnija. Masirajte sa srednje jakim mlazom vode. Deset puta napravite kružne pokrete u svaku stranu, piše Intimate Medicine.

Promjene će se svakako dogoditi, a na vama je odluka hoćete li dopustiti da zbog toga budete manje privlačne. Više od svih promjena znači vaš odnos prema samoj sebi. Neka vam se nikada ne učini suvišnim i nepotrebnim da posvetite vrijeme za brigu o svom tijelu, jer ćete se uz njegu tijela, bez obzira na opuštenost grudi, mnogo bolje osjećati.

 

cure.ba

Komentari

komentara