Ljepota Video

Najljepša studentica svijeta – Rođena sam u BiH, ali zbog rata moja porodica je preselila u Dansku (VIDEO)

Napisao admin

Rođena sam u Bosni i Hercegovini, ali zbog građanskog rata u mojoj zemlji, cijela moja porodica preselila je u Dansku, kada sam imala samo jednu godinu – kazala je Mia Hasanagić, 20-godišnja Mostarka, koja je nedavno izabrana za najljepšu studenticu svijeta na izboru World Miss University (WMU).


Mia Hasanagić (foto: newsen)

Taj je izbor održan krajem prošle godine u dalekoj Južnoj Koreji, a Mia nije predstavljala svoju rodnu zemlju BiH, nego Dansku – i odnijela je uvjerljivu pobjedu među ukupno 44 natjecateljice.

Mia studira mašinstvo, a zanimaju je i projekti iz oblasti zaštite životne sredine.

“Iskustvo u Južnoj Koreji je najbolje iskustvo do sada. Biti daleko 14 dana i učiniti sve što je toliko različito od mog svakodnevnog života bilo je fantastično. Ali osjećaj kada odlaziš sa scene s krunom i pred tolikom publikom je neopisiv. Bilo je sjajno!”, napisala je Mia na svome Facebook profilu nakon pobjede.

U videu za predstavljanje, objavljenom na službenim stranicama World Miss University, Mia kaže da je njezin moto stalno se nadahnjivati kontaktima s drugim ljudima. U videu navodi i da su roditelji kada je ona imala jednu godinu morala napustiti domovinu zbog rata. Zbog toga je, smatraju mnogi, njezina poruka mira u svijetu zapravo imala snažan lični odjek.

U slobodno vrijeme voli plesati, čitati knjige i provoditi vrijeme sa porodicom i prijateljima.

doznajemo

Komentari

komentara