Ljepota

“Bila sam šeikova ljubavnica! Imao nas je 14, pa smo morale da čekamo u redu za se*s…”

Napisao H. H.

Amerikanka Džili Dod je osamdesetih bila uspješan model, a onda je upoznala 24 godine starijeg muškarca i njen život je krenuo u drugom pravcu.

Živjela je u njegovom haremu, a sve pojedinosti otkrila je u knjizi “The Currency of Love”, koja uskoro izlazi.

“S 20 godina sam potpisala ugovor s prestižnom modnom agencijom “Wilhelmina Models”. Počela sam da dobijam unosne angažmane u Francuskoj, u Parizu sam snimala editorijale za “Vogue”… Bila sam mlada, naivna i opijena uspjehom kad sam u Kanu upoznala niskog, proćelavog, debeljuškastog, ali nevjerovatno šarmantnog gospodina. Tek poslije sam shvatila da je to o Adnan Kašogi, koji je zaradio milijarde na preprodaji oružja“, piše u kontroverznoj knjizi danas 57-godišnja Džil, prenosi “Žena“…

Saudijac Adnan joj je prišao i pozvao je na ples.

“Odjednom je zgrabio stolicu, zavitlao je i bacio u vatru. Uradila sam isto što i on… Smijali smo se. Onda me je, bez ikakvog upozorenja, uzeo za ruku i na nadlaktici mi prstom umrljanom krvlju (posjekao se na staklo) napisao ‘volim te’“, piše Dod.

Sutradan je Kašogi pozvao Džil na svoju 280 metara dugačku jahtu Nabila na kojoj se snimao Džejms Bond.

“Kad sam s prijateljicom stigla na jahtu, Adnan nas je odveo do ogromnog plakara koji je bio prepun dizajnirane odjeće. Razgovarali sm do pet ujutru i ja sam se zaljubila u njega“, napisala je Džil.

A kako i ne bi. Sa Adnanom su mediji povezivali mnoge svjetske zvijezde. Često je sa njim u društvu bila Džoan Kolins, Džeki Kenedi, Lajza Mineli, Fara Fosit, a Sinatra mu je bio najbolji prijatelj.

I tako, narednih nekoliko dana Džil je od Adnana dobijala skupe poklone, a onda je on 1980. godine pozvao u svoju vilu u Marbelji. Očekivala je da će tamo biti nasamo sa njim, ali dočekale su je druge žene. Glavna je bila Sabina, a kuća je bila prepuna prelijepih mladih žena za koje Džil uopšte nije bila sigurna da li su bile punoljetne.

“Uveče sam otišla da se okupam, Adnan me je gledao i objasnio mi kako stoje stvari. Rekao je: ‘Želim da budeš jedna od mojih ljubavnica. Prema saudijskom zakonu, smijem da imam tri zakonite supruge i 11 ljubavnica. Želim da budeš jedna od njih. Poljubiću te tek kad prihvatiš moju ponudu’. Naravno, pristala sam. Voljela sam ga”, napisala je Dod.

I tako je postala dio harema. a to znači, da je uvijek morala da čeka red, da bi vodila ljubav sa čovjekom svog života.

Jedne noći je došao u moju sobu, nosio je poklon. Sve mi se srušilo u momentu kada sam vidjela da je shvatio da je došao u pogrešnu sobu. On se samo okrenuo i otišao”, prenosi “Daily Mail”.

I tako, Džil je polako shvatila da ovaj način života nije za nju.

“Zbog svih skupih stvari koje mi je davao, osjećala sam se kao da mu nešto dugujem“, otkrila je Dod koja je čitavu priču prekinula 1982. godine.

Kaže da joj nije žao što je bila sa njim, ali ipak, postoje dani kada se stidi sebe.

“Nije lako slušati kako te drugi osuđuju i zovu prostitutkom, a to nikada nisam bila”, zaključila je Amerikanka, koja je danas u sretnom braku i ima troje djece.

Adnan sa jednom od supruga u Kanu – Profimedia

 

Komentari

komentara