Ljepota

7 trikova za šminkanje: kako učiniti oči izražajnijim.

Napisao H. H.

Oči su ogledalo duše. Zato i nije iznenađujuće da žene traže različite načine kako učine svoje oči većim i izražajnijim.

Delimo danas sa vama savete kako pravilno istaći lepotu očiju. Mali trikovi velikih majstora znaju kako izvući ono najbolje iz njih.

Dekorišite obrve

Koristite olovku za obrve, senke, četkicu i gel koji ih fiksira i daje im oblik. Umesto gela možete staviti i balzam za usne.

 

Koristite hajlajter

 

 

 

Hajlajter se koristi da bi vašem licu dao blistav izgled. Koristite hajlajter na početku jagodične kosti, kod unutrašnjeg ugla oka, na sredinu nosa, iznad gornje usne, itd.

 

Crtanje ajlajnerom

Krejon i ajlajner nikad neće izaći iz mode.

 

Napravite zadimljene oči

Zadimljene oči su dobre u oba slučaja, i tokom dana i tokom večeri. Stvaraju kontrast sa očima, čime oči izgledaju svetlije i izražajnije.

 

Ne zaboravljamo belu olovku

Bela olovka unutar linije oka delovaće kao da su vam oči vizuelno veće. Belu olovku možete primeniti i ispod očiju krećući se od spoljašnjeg ugla oka ka unutrašnjem. Ako vam više odgovara, možete uzeti i bež olovku koja će se stopiti s bojom vaše kože.

 

Produženje trepavica

Ovde maskara igra glavnu ulogu. Nanesite je u dva sloja.

 

Nanesite ruž u boji kože

Kada želite da istaknete oči, najbolje je da stavite ruž u boji kože, a kada želite da istaknete usne, onda stavite jače boje na usne, a suptilnije na oči,piše

 

Komentari

komentara