Ljepota

OVO JE NEVJEROVATNA SMJESA KOJA OŠTEĆENU KOSU VRAĆA U ŽIVOT, ČAK I AKO STE JE FARBALI! (RECEPT)

Napisao H. H.

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan! Odgovara svim tipovima kose i nezamjenjivaje u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

Ako je cilj obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primenjivati 2 puta nedeljno, u trajanju 6-8 nedelja.

Maska od kvasca protiv ispadanja i za jačanje tanke i slabe kose uz ovaj recept:

U 1 supenoj žlici toplog mlijeka rastvoriti 1 čajnu žlicu meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mjesto da fermentira (naraste) 15-20 minuta. Zatim dodati 1 žumanjak. Dobro promiješati sve komponente do ujednačene smjese. Dobivenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom vrećicom i ručnikom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama

 

Ovakve maske zahtjevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. Sa njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikulu dlake. Miris, koji ćete osjetiti za vrijeme djelovanja maske, nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Komentari

komentara