Kuća i hrana

JEDNOSTAVNO I UKUSNO: Njoki od palente sa vrhnjem i parmezanom (SLIKE)!

Napisao H. H.

Jednostavno i ukusno mogu služiti kao prilog uz gulaše a mogu se servirat kao samostalno jelo! Ja ga obično radim sa instant purom jer je jednostavnije vi ga možete raditi sa kukuruznom krupicom ako imate volje.

Sastojci:

350g instant pure (ja sam radila odokativno pa vam postupak za nju neću pisati)

Za preljev i posip

– 1 kiselo vrhnje
– 100gmaslaca
– 1 vrećica parmezana

Priprema:

Odmah da naglasim ja sam ovo radila sa instant purom
Puru standardno skuhajte u slanoj vodi

Odmah dok je vruća pura oblikujte njoke žlicama tako da ih svaki put umočite u vruću vodu.
Ako bi vam teško išlo žlicom možete i rukama ali ih svaki put morate umočit u toplu vodu(RUKE)

Tepsiju dobro namažite maslacem i slažite njoke jednog do drugog

Po njima još malo natrgajte maslacaPrelijte vrhnjem i obilato pospite parmezanomPecite na 200 stupnjeva 30 minuta dok ne porumene

Danas sam ih servirala uz gulaš.

Izvor: coolinarka.com

Komentari

komentara