Kuća i hrana

SLATKA NAMIRNICA – Saznaj na koje sve načine možeš iskoristiti šećer

Napisao admin

Osim za kafu, čajeve i kolače, šećer možemo iskoristiti na još nekoliko zanimljivih načina, a nijedan od njih ne podrazumijeva konzumiranje te slatke namirnice.


šećer (foto:cure.ba)

Od pilinga za tijela pa sve do liječenja rana, saznaj na koje sve načine možeš iskoristiti šećer.

Svježina cvijeća

Kako bi cvijeće u tvojoj vazi trajalo što dulje, u nju usipaj tri čajne žličice šećera i dvije octa. Šećer je dobar za stabljike, dok će otac sprečavati razvoj bakterija, piše Index.

Ublažavanje učinka ljute hrane

Ljuta je hrana iznimno ukusna, no ponekad zna ostaviti onaj peckajući osjećaj u ustima. Ako nisi ljubiteljica mlijeka, šećer je za tebe idealno rješenje. Ne moraš ga čak ni progutati ako strogo paziš na kalorije.

Liječenje rana

Naše su bake bile u pravu kad su nam pričale da je na ranu dobro staviti šećer. Znanstvenici iz istraživačkog centra u Birminghamu odlučili su testirati tu staru afričku metodu liječenja rana te su došli do otkrića da šećer ubija bakterije koje usporavaju zacjeljenje i uzrokuju kroničnu bol. Bakterijama je potrebna voda kako bi preživjele ali šećer na ranu djeluje tako da izvlači višak vode te ju ostavlja suhom, navodi Shape magazin.

Piling

Kako bi dobila odličan piling, dovoljno je pomiješati šećer s malo ulja, po mogućnosti maslinovog ili bademovog. Za poseban miris dodaj mirisno ulje po svom ukusu.

Dugotrajnost ruža za usne

Šećer je odličan i za čuvanje šminke! Nakon što si nanijela ruž za usne, pošpricaj malo šećera, pričekaj trenutak a onda ga jednostavno ukloni jezikom, odnosno obliži usne.

Mrlje od trave

Svi znamo koliko se mrlje od trave teško skidaju, a jedino je rješenje za to bio izbjeljivač koji nerijetko ošteti tkaninu. No i ovdje je šećer idealno rješenje. Dovoljno je mješavinu vode i šećera nanijeti na mrlju i ostaviti je da odstoji sat vremena prije pranja.

Glatke usne

Kako bi nahranila suhe usne, dovoljno je pomiješati jednaku količinu maslinovog ulja i šećera, nanijeti na usne i ostaviti da djeluje 30-ak sekundi. Smjesu ukloni papirnatim maramicama i spremna si za izlazak.

cure.ba

Komentari

komentara