Kuća i hrana

NAJBOLJE TIJESTO I NAJBOLJI TRIK ZA PICU

Napisao H. H.

Ovu picu sam jela kod prijatelja i odusevila se zbog krkavosti testa i tako saznala ovaj mali trik za pečenje pice. Ukoliko ima sličan ili isti recept unapred se izvinjavam

Sastojci:

  • 250 gr brasna
  • 40 ml ulja
  • 125 ml mlake vode
  • malo secera
  • 1/2 kasikice soli
  • 1/4 svezeg kvasca

Priprema:

  1. U mlaku vodu izmrviti kvasac,  dodati šećer, so, ulje ostaviti jednu kasiku za premazivanje testa) i kasiku brasna i sačekati da kvasac proradi. Dodavati brašno i umesiti dobro  varjačom. Kad vise ne moze da se mesa varjačom dodati ostatak brasna i veoma lagano zamesiti testo. Pouljiti ga ostatkom ulja sa svih strana i ostaviti da kiesne oko 30 minuta. Kad uskine pobrasniti radnu povrsinu i testo blago pritiskati rukama )ne treba oklagija) do zeljenog oblika. Prebaciti ga na pleh i  nafilovati ga po zelji.

  2. E sada dolazi mali trik. Ugrejati rernu na najjače kod mene je to 300 stepeni i staviti picu da se peče na prvoj rešetki odozdo (znaci da pleh bude na najnizoj rešetkiI i peci dok pica ne porumeni,piše colinarka.com.

    Prijatno

Komentari

komentara