Kuća i hrana

Savjeti – Odaberite savršen tepih za mali prostor

Napisao admin

Male prostore najteže je urediti. Budući da boje određuju atmosferu i raspoloženje, posebnu pažnju trebali biste obratiti na odabir boja kojima ćete urediti male prostorije.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Svijetle boje – Izgled prostorije najprije i najlakše ćete promijeniti novim tepihom. Budući da tepih uveliko utječe na izgled prostorije, stručnjaci za uređenje savjetuju da za male prostore birate tepihe svijetlih i neuralnih boja. Najbolji odabir su bijela, bež crna i smeđa boja, jer će prostor vizuelno proširiti.

Hladne boje – Objekti u hladnim bojama naizgled će se činiti većim, svjetljim i udaljenijim, te će stvoriti osjećaj prostranosti. No, hladne boje mogu učiniti i da prostor izgleda sterilno i hladno. Stoga je važno da ga obogatite detaljima u toplim bojama. Na taj način ćete postići ravnotežu, te ugodniju atmosferu. Za što prozračniji izgled prostorije, najbolji izbor je tepih u plavoj, zelenoj ili ljubičastoj boji.

Tople boje – Ljubitelji toplog izgleda odlučit će se za tople boje. Crvena, narandžasta i žuta boja pomoći će vam da stvorite intimniju i ugodniju atmosferu.

cure.ba

Komentari

komentara