Kuća i hrana

Britanski naučnici tvrde – Hrana koju biramo otkriva naš karakter

Napisao admin

Može li hrana, na primjer, način na koji pripremate jaja za doručak, otkriti vaš karakter? Britanski naučnici tvrde da može i da jaje na tanjiru otkriva porijeklo, status, ali i seksualni nagon pojedinca


Kajgana (Foto: Cure.ba)

Kako prenose ostrvski mediji, oni koji za doručak najradije jedu pržena jaja su mahom osobe sa velikim seksualnim apetitom, dok tvrdo kuhana jaja jedu ljudi koji su nemaštoviti i mlaki kao i jaje na tanjiru.

Ljubitelji poširanih jaja su, ako je suditi prema istraživanju sprovedenom na 1.200 ispitanika, moderne osobe koje paze na zdravlje i gastronomske trendove i sretniji su i zdraviji od ostalih. Najčešće ih jedu žene iz više srednje klase ili uglednijih porodica.

Jednostavno kuhano jaje za doručak će odabrati ljudi koji loše organizuju vrijeme i svoje obaveze. Često su nagle naravi, egocentrični i ne obraćaju previše pažnje na tuđe probleme zbog čega su mahom razvedeni.

Samodisciplina i suzdržanostu su glavne odlike ljubitelja omleta sa različitim dodacima. Životni kredo im je zlatna sredina, a često je riječ o osobama koje nemaju djecu i koje su pedantne.

Osobe sa dobrim seksualnim apetitom najčešće uživaju u jajetu na oku i umakanju hljeba u žumance. Najčešće potiču iz radničkih porodica. A ako im dosadi jaje na oko, naručuju običnu kajganu.

cure.ba

Komentari

komentara