Kuća i hrana

Nestašica hrane – Do 2050. godine svi ćemo morati postati vegetarijanci?

Napisao admin

Izgleda da će se većina svjetskog stanovništva za 40 godina morati okrenuti vegetarijanskoj prehrani.


Povrće (Foto: Cure.ba)

Naime, znanstvenici tvrde kako će se unos hrane životinjskog porijekla morati smanjiti s 20 na 5 posto do 2050. godine, prenosi Newser.

Procjenjuje se kako će do sporne godine, broj svjetskog stanovništva porasti za dodatne dvije milijarde ljudi, što će uzrokovati nestašicu hrane. Radi se o tome da ćemo morati iznaći način za proizvodnju više hrane na već postojećem teritoriju, a vegetarijanska prehrana odlično je rješenje jer zahtijeva deset puta manju potrošnju vode u odnosu na prehranu životinjskog porijekla, prenosi Index.

“UN predviđa da ćemo proizvodnju hrane morati povećati za 70 posto do sredine ovoga stoljeća, što će rezultirati dodatnim pritiskom na ionako siromašne izvore pitke vode”, piše u službenom izvještaju UN-a.

No ograničena upotreba vode neće biti primijenjena samo na hranu. Naime, u izvješću je također navedeno kako će se u narednih 30 godina potreba za pitkom vodom uvećati za 60 posto, a morat će se generirati i struja za 1.3 milijarde ljudi koji ju trenutačno nemaju.

cure.ba

Komentari

komentara