Kuća i hrana

Priprema i posluživanje – Osnovna pravila pripreme i posluživanja koktela

Napisao admin

Za koktele je uvijek idealno sezonsko ili egzotično voće, mljeveno ili centrifugirano. Kako bi napitci bili lakši mljeveno voće možete protisnuti kroz sito, dok je sokove od agruma bolje procijediti kroz cjedilo sa sitnim rupama.


kokteli (foto:cure.ba)

Napitke možete produžiti već gotovim sokovima ili centrifugiranim voćem, hladnim gaziranim pićima ili prirodnom mineralnom vodom.

Voće možete samljeti i sa usitnjenim ledom, ili led možete dodati u piće neposredno prije serviranja.

Za čaše je poželjno da budu ohlađene, slobodno ih stavite u hladnjak na nekoliko minuta ili jednostavno ostavite da se kockica leda u njima rastopi.

Ukoliko nemate shaker problem možete riješiti tako da upotrijebite običnu staklenku s poklopcem. Sastojke ulijte u staklenku, dobro zatvorite i protresite. Nakon toga dobivenu smjesu procijedite.

cure.ba

Komentari

komentara