Kuća i hrana

Recepti – Pileći bataci na španjolski način

Napisao admin

Jednostavno i ukusno jelo….


Pileći bataci ( Foto: cure.ba )

Sastojci
1,5 kg      Bataci pileći
400 ml     Kokošija supa
malo        Crveni i bijeli luk
10 g         Đumbir
20’ g        Glatko brašno
po malo    Sjeckani peršun, kumin
po malo    Sjemenke sezama, ljute papričice
prstohvat   Šafran
po potrebi  Maslinovo ulje
po potrebi   So, vegeta

Recept
1. Pile očistimo i narežemo na manje komade, luk i češnjak nasjeckamo, kumin izmrvimo, a đumbir naribamo. U ugrijani lonac ulijemo dvije žlice ulja, isto toliko maslinovog ulja, dodamo komade piletine i pržimo ih sa svih strana.

2. Nakon 15-ak minuta prženja piletinu posolimo, dodamo sjeckani luk i pržimo dvije, tri minute dok luk malo ne omekša. Zatim dodamo sjeckani češnjak, naribani đumbir i promiješamo. Čim češnjak i đumbir zamirišu dodamo brašno, sjeckani peršin, šafran, kumin, sjemenke sezama, umak od ljutih papričica, ulijemo kokošju juhu, promiješamo, poklopimo i povremeno protresajući lonac kuhamo na laganoj vatri.

3. Nakon tridesetak minuta kuhanja meso rasporedimo na tanjure, prelijemo ga umakom i poslužimo.

cure.ba

Komentari

komentara