Kuća i hrana

5 riješenja za veći toalet – Praktični savjeti za mala kupatila

Napisao admin

Kako da u malom kupatilu iskoristite svako ćoše? Napravite ormariće po mjeri, postavite veliko ogledalo i police od poda do plafona, najbolje one plitke, koje se smeštaju iza WC šolje.
Kada sužena na jednom kraju praktično je rješenje za mala kupatila, jer pored tog dela kade može da stane lavabo i da ga pri tom nesmetano koristite, a da ne udarate u kadu


Kupatilo ( Foto: Cure.ba )

Rijetki su sretnici koji se mogu pohvaliti da imaju veliko kupatilo u stanu. Ipak je više onih koji maštaju o kom kvadratu više u svojoj maloj oazi za opuštanje. Međutim, i malo kupatilo može da bude funkcionalno i lijepo ako pametno iskoristite svako ćoše i poigrate se bojama. Minimalna optimalna dimenzija kupatila, koja osigurava pravilan i funkcionalan raspored svih potrebnih elemenata iznosi četiri metra kvadratna.

PRIMjENITE OVE TRIKOVE
1. Staklena vrata na tuš-kabini optički povećavaju prostor u kupatilu, a ukoliko insistirate na kadi, odlučite se za manju ugaonu varijantu.
2. Ne stavljajte tamne pločice ili detalje. Jarke boje na zidovima u kupatilu daće osećaj živosti i učiniće prostor većim.
3. Postavite onoliko veliko ogledalo koliko za to imate prostora. Odraz prostorije u ogledalu učiniće vaše kupatilce većim nego što zaista jeste.
4. Kupite WC šolju i monoblok manjih dimenzija jer ćete tako prostor na zidu osloboditi za police i ormariće.
5. Prostor u kupatilu vizuelno ćete učiniti većim i ako samo kupite podne prostirke i zavese veselih desena.

NAPRAVITE ORMARIĆE PO MJERI
Pre nego što krenete u akciju sređivanja vašeg kupatila dobro obiđite sve radnje koje prodaju opremu za kupatila. Ako ne pronađete ormariće koji bi se uklopili u vaše kupatilce, najbolje je da ih napravite po meri. Možete da ih postavite tako da se uklapaju i pokrivaju vodokotlić jer ćete tako maksimalno iskoristiti prostor. Dobro rešenje jesu i ormarići čija su vrata zapravo ogledala.

 

POLICE OD PODA DO PLAFONA
U vašem malom kupatilu police za peškire i kozmetiku postavite od poda do plafona, a ukoliko želite, možete ih ofarbati i u neku veselu boju i tako učiniti prostor ljepšim.
Idealno rešenje za manja kupatila jesu i tuš-kabine jer zauzimaju manje prostora od klasične kade. Kao prednosti tuš-kabine prodavci navode i znatno manju potrošnju vode, jer se u kabini manje zadržavate.

 

I KOMODA I LAVABO
U poslednje vrijeme pravi hit su kupatilski ormarići koji imaju ugrađen lavabo. Em su lepi, em ne koštaju mnogo, a moći ćete da u njih odložite sve ono što ne želite da se vidi u vašem kupatilu. Pravi ukras u vašem kupatilu biće i stakleni lavabo s tim što je on malo skuplji i zahtevniji za održavanje. Ispod lavaboa stavite i korpu za veš, a ukoliko zaista imate minijaturno kupatilo, možete postaviti i ugaoni lavabo.

cure.ba

Komentari

komentara