Kuća i hrana

Oaza mira – Uređenja spavaće sobe

Napisao admin

Spavaća soba naša je oaza mira i trebala bi biti mjesto gdje se možemo najviše opustiti i uživati. Baš iz tog razloga postoje stvari koje bi trebale upotpunjavati našu spavaću sobu, a koje su to, donosimo u nastavku.


Foto:arhiva

Svaka spavaća soba trebala bi imate nekoliko ukrasnih jastuka na krevetu. Prilikom stavljanja jastuka pokušajte ne pretjerati i imajte na umu da sve te jastuke morate prije spavanja micati sa kreveta i nekamo ih staviti, pa ujutro opet ponovo slagati. Zato se držite one dobre stare, manje je više.

Pokušajte ne pretrpavati spavaću sobu sa raznim sitnicama i sa previše stvari. Spavaća soba treba disati, pa pokušajte u nju stavljati što manje stvari koje će gušiti zrak.

Udoban i mekan tepih savršen je odabir za pod spavaće sobe. Nema ništa ljepše od jutarnjeg buđenja i ustajanja na mekani i topli tepih. 

Iz spavaće sobe maknite sve elektroničke uređaje, uključujući i televizor. Za takve uređaje u spavaćoj sobi nema mjesta, jer je spavaća soba mjesto odmora. Uspavljivanje uz televizor može uvelike remetiti vaš san, pa ga ukoliko vam je u sobi, obavezno maknite.

Koja će biti tema vaše spavaće sobe, bitnije je nego što mislite. Prilikom uređivanja vaše spavaće sobe, odredite temu sobe koja će uključivati glavnu boju i izgled sobe. U tako uređenoj sobi vi ćete se osjećati mnogo ugodnije.

U spavaćoj sobi nedma mjesta za obiteljske fotografije jer u vama one mogu budite razne osjećaje, što nije dobro. Spavaća soba treba imati fotografije, ali fotografije raznih opuštajućih motiva, kako bi vi u svakom trenutku kada ih pogledate mogli biti opušteni i smireni.

Pažljivo birajte madrac za svoj krevet u spavaćoj sobi. Madrac mora biti kvalitetan ,i prilikom odabira ne obraćajte pažnju na cijenu, jer bi vas to trebalo najmanje brinuti. Madrac je mjesto koje će vam omogučavati odmor i pripremati vas da svaki novi dan dočekati odmorni i spremni, pa ga birajte detaljno i ne žurite sa odabirom

zanosna.com

Komentari

komentara