Kuća i hrana

Kremasta torta za "polizati prste" – Ubojita kombinacija čokolade i kestena

Napisao admin

Kesten pire i krema od čokolade stvorit će tortu koja će obogatiti vaš stol i unijeti dodatnu radost u ovo predivno godišnje doba.


Torta (Foto: Net.hr)

Sastojci

6     jaja
80 g     šećera
2 žlice     kakaa
60 g     pšeničnog oštrog brašna (tip 400)
5 žlica     mlijeka
Za kremu:    
150 g     kesten pirea
300 ml     slatkog vrhnja
300 ml     mlijeka
1     krema za kolače od čokolade
100 g     čokolade
Žumanjke i šećer zajedno stavite u posudu i električnom miješalicom kremasto izmiješajte. Dodajte kakao pomiješan s brašnom te dobro promiješajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano umiješajte u smjesu.

Na dno kalupa za torte promjera 24 cm stavite papir za pečenje. Dobro ga premažite maslacem. Ulijte pripremljenu smjesu, poravnajte i pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice i ostavite u kalupu da se hladi, a zatim nakapajte mlijekom.

Kesten pire razradite sa 100 ml slatkog vrhnja. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte preostalo slatko vrhnje i sadržaj vrećice kreme. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom (2 – 3 minute) dok ne dobijete kremu. U kremu dodajte otopljenu čokoladu i kesten pire.

Odmah ju nanesite na ohlađeni biskvit i poravnajte, a tortu zatim ostavite da se ohladi, te ju poslužiti možete nakon hlađenja. A dodatno je možete i ukrasiti šlagom ili čokoladnom glazurom.

net.hr

Komentari

komentara