Kuća i hrana

Otac je zaboravio – Djevojčica (3) umrla od vrućine u zaključanom automobilu!

Napisao admin

U Šleziji u Poljskoj, preminula je trogodišnja djevojčica koju je otac jučer ostavio u zaključanom automobilu na vrućinama od preko 30 stepeni i otišao na posao.


Ilustracija (Foto: arhiva)

– Vjerovatno je trebalo da je odveze u obdanište, ali zaboravio je i otišao pravo na posao. Otac nije psihički u stanju da bude saslušan – kazala je poljskom radiju RMF FM portparol lokalne policije Aleksandra Novara.

Automobil je zaključan stajao nekoliko sati na suncu. Kada je Poljak izašao sa posla vidio je da je kćerka u kolima, pokušao je da je oživi ali nije uspio jer je dijete već bilo mrtvo.

Dijete na suncu u zaključanom automobilu otkrili su i prolaznici u Krakovu, gdje je porodica turista iz Bjelorusije pošla u šoping, a u kolima je ostavila trogodišnje dijete koje je na kraju moralo da bude prebačeno u bolnicu. Roditelji će odgovarati za ugrožavanje bezbijednosti djeteta.

U Bjalistoku na istoku Poljske osmogodišnjem dječaku iz Bjelorusije pozlilo je od vrućine u parkiranim kolima, ali na poziv prolaznika došli su policajci, razbili prozor i dijete izvukli.

– Preostaje nam samo da apelujemo na zdrav razum roditelja. Ne ostavljajte po vrućinama djecu u kolima čak ni na kratko. Djeca nisu otporna na visoke temperature, a kola se brzo zagrijavaju. Visoka temperatura izaziva i strah kod djeteta i to je strašna smrt – apelovala je danas na Poljake Ivona Kuc iz Glavne komande poljske policije.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara