Kuća i hrana

Recept za katastrofu – Ovo nikad nemojte stavljati na pizzu!

Napisao admin

Mnogima je pizza jedno od najdražih jela. No baš kao i u svemu, tako i prilikom odabira omiljene pizze postoje nebrojeno različiti ukusi i želje. Međutim, ako mislite da na pizzu možete staviti baš sve i bilo koji sastojak, gadno ste se prevarili.


Pizza (Foto: Cure.ba)

Pizza, prema najširoj definiciji je tijesto s najrazličitijim sastojcima i dodacima, pa će tako neki jesti onu s plodovima mora, drugi s pršutom, a treći pak ne mogu smisliti gljive i tako u nedogled, piše Huffington Post. Međutim, ako ste odlučili isprobavati svoje kulinarske vještine upravo prilikom pravljenja pizze, nemojte si dati previše oduška. Naime, ako stavite ove namirnice u nastavku, dobit ćete pravu katastrofu od pizze.

Zelena salata
Jedna od stvari koju zelena salata jednostavno ne podnosi je toplina, a u izravnom doticaju s njom se osuši i odmah uvene. Stoga, stavljanje zelene salate na pizzu doista nije dobra ideja. Ako vam se jede pizza, pojedite pizzu, a ako vam se jede salata, jednostavno pojedite salatu, no nemojte miješati to dvoje, jer krajnji rezultat neće biti dobar.

Agrumi
Ako baš želite dokaz da se agrumi i mliječni proizvodi baš i ne slažu, pokušajte izmiješati limunov sok s čašom mlijeka. Smjesa će se gotovo odmah zgrudati, a dobiveni okus jednostavno je strašan. Stoga dodavanje kriški naranče na omiljenu pizzu sigurno nije dobra ideja.

Kineska hrana
Znate li koju namirnicu nikada nećete vidjeti u kineskoj hrani? Sir! A za to postoji i jako dobar razlog: kineska hrana, kako ona prava, izvorna tako i ova prilagođena zapadnjacima, jednostavno se ne slaže dobro sa sirom. Stoga je kineska kuhinja jedna od rijetkih u kojima sir uopće nije zastupljen. Premda su pizza i kineska hrana jedne od najpopularnijih jela kada nam se ne da kuhati, kombinacija sira u jednom jelu jako je loša ideja.

Majoneza
Možda ste veći obožavatelj majoneze nego kečapa, no nikako nije razlog da na krišku pizze stavite majonezu. Naime, sir je i više nego dovoljno bogat masnoćama i kalorijama, a još dodatan premaz majoneze na kriški pizze sigurno neće donijeti ništa dobra.

tportal

Komentari

komentara