Kuća i hrana

Oduševit će vas – Kremisimo torta!

Napisao admin

Torta je odličnog ukusa,lagana i može da odstoji u zamrzivaču sat-dva, pa da bude kao sladoled. Jako je interesantna u preseku i nije previše slatka a ni teška. Najbitnije je da je osvežavajuća za letnje dane,i još bitnije,smaže se dok trepneš.


Kremisimo torta (Foto. Kuhinjica.rs)

Vreme pripremanja: 100 min.

Sastojci

Kora:

    10 belanaca
    250 g šećera
    1 kašika sirćeta

Fil:

    10 žumanaca
    300 g šećera
    15 kašika brašna
    1 l mleka
    1 margarin (250 g)
    100 g pečenog mlevenog lešnika
    100 g čokolade
    100 g mlevenih oraha
    300 g čokolade
    100 ml ulja
    200 g šlaga za ukrašavanje

Priprema

Kora: Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer, dodati i malo sirćeta i sastojke dobro umutiti. Razliti u tepsiju  i sušiti koru dva sata u rerni zagrejanoj na 100 stepeni.

Fil: Odvojiti malo mleka i umutiti žumanca sa brašnom. U ostatak mleka dodati šećer i staviti da se kuva. U provrelo mleko usuti umućenu smesu od žumanaca. Mešati neprestano da ne zagori. Skloniti sa vatre i ostaviti da se dobro ohladi. U hladnu smesu dodati penasto umućen margarin. Fil podeliti na tri dela. U prvi staviti lešnik, u drugi istopljenu čokoladu i u treći deo mlevene orahe. Istopiti 300 g čokolade sa uljem, na pari, da bude malo redje i pripremiti glazuru za koru.

Filovanje torte: kora – fil sa lešnikom – glazura od čokolade – fil sa čokoladom – glazura od čokolade – fil sa orasima – glazura od čokolade i na kraju ukrasiti šlagom. Tortu do serviranja ostaviti na hladnom mestu.

kuhinjica.rs

Komentari

komentara