Kuća i hrana

Jako ukusan – Majmunski kolač

Napisao admin

Da li ste vi spremni isprobati ovakvu vrstu kolača?


majmunskikolač (Foto: Cure.ba)

Potrebni sastojci

Biskvit:

5 jaja

5 žlica šećera

1 vanilin šećer

4 žlice brašna

3 žlice kakaa

Krema:

2 jaja

4 žlice šećera

1/2 L mlijeka

2 žlice brašna

60 g tamne čokolade

250 g margarina, sobne temperature

3 pune žlice šećera u prahu

1/2 vrhnja za šlag

Biskvit:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. U to prosijajte brašno, prašak za pecivo i kakao, te pažljivo umiješajte sa žlicom ili špatulicom, dok se svi sastojci ne povežu i sjedine. Pripremite kalup za pečenje, tako da ga nauljite i pobrašnite. Ulijte smjesu za biskvit u pripremljen kalup te stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C otprilike 25-30 minuta.

Kad biskvit izvadite iz pećnice, pustite ga da se malo ohladi te onda poškropite s malo mlijeka ili ruma – što vam je draže – tako da vam biskvit ne bude presuh.

Krema:

U loncu, u kojem ćete kuhati kremu, pjenasto umutite jaja sa šećerom. Tome dodajte brašno i dobro umiješajte. Zatim ulijte mlijeko i promiješajte. Stavite na laganu vatru, ubacite komadiće čokolade i kuhajte neprestano miješajući. Čokolada će se rastopiti i lijepo sjediniti s ostatkom, cijela smjesa će zakuhati i zatim nastavite kuhati uz neprestano miješanje dok vam krema ne dobije željenu gustoću (poput pudinga).

Pustite kremu da se potpuno ohladi.

Kad je krema ohlađena, dodajte joj margarin kojeg ste prethodno izradili sa šećerom u prahu i umiješajte tako da se sve sjedini i da dobijete jednu glatku, kompaktnu kremu.

Ohlađeni biskvit premažite s trećinom kreme, na nju zatim poredajte banane koje ste prethodno narezali na kolutiće te premažite s ostatkom kreme.

Na kraju stavite tučeno slatko vrhnje i ukrasite čokoladnim mrvicama ili naribanom čokoladom.

Stavite kolač u hladnjak na najmanje 4 sata prije posluživanja.

 

 

cure.ba

Komentari

komentara