Kuća i hrana

Spas u zadnji čas – Kako vam balzam za usne može pomoći u kući

Napisao admin

Hladniji dani bit će sve češći i sigurno ćete se pobrinuti za to da pri ruci imate balzam za usne. No on vam može pomoći i prilikom nekih malih nezgoda u kući te biti spas u zadnji čas.


Balzam za usne (Foto: Cure.ba)

Mazivo za namještaj

Konačno ste kupili novu komodu i vašoj sreći nema kraja, ali pri otvaranju ladica nervira vas zapinjanje ili neugodan zvuk. Uzmite balzam za usne i podmažite njime kritične točke.

Skida nalijepljene etikete s tvrdih površina

Jedan od korisnih savjeta za upotrebu balzama za usne je i omekšavanje etiketa zalijepljenih na tvrde površine. Ako ste primjerice kupili nešto i ne možete skinuti etiketu, namažite balzamom i pustite da ljepilo omekša pa ga sastružite noktom ili nekim predmetom. Ovisno o količini etikete i ljepila, postupak ćete možda morati ponoviti nekoliko puta.

Laštenje cipela

U slučaju da vam je ponestalo laštila za cipele, balzam za usne može biti spas u zadnji čas. Cipelu jednostavno namažite i ispolirajte pamučnom krpicom.

Ogrebotine

Među mnogobrojnim savjetima kako umanjiti štetu zbog ogrebotina na CD-u je i balzam za usne. Dakle namažite ogrebotinu i lagano ispolirajte.

Prva pomoć za kosu

Da, balzam za kosu i tu može pomoći. Ako ste se probudili raskuštrani jer ste zaspali s vlažnom kosom i sada svaka vlas leti na svoju stranu, umjesto gela može poslužiti i balzam. Natrljate ga malo po dlanovima pa prijeđite po neposlušnoj kosi i spremni ste za izlazak.

tportal

Komentari

komentara