Kuća i hrana

BiH – Meggle dočekao bh. dijasporu uz osvježenje i osmijeh (FOTO)

Napisao admin

Zemlja dobrih ljudi, divne prirode i ukusne hrane – Bosna i Hercegovina je i ovog ljeta dočekala brojne posjetitelje koji su joj došli u pohode. Nakon hiljada pređenih kilometara po velikim vrućinama, putnicima je ulazak u našu zemlju uljepšala neobična dobrodošlica koju je bh. dijaspori i turistima priredila mliječna industrija Meggle.


Meggle (foto: cure.ba)

Na najfrekventnijim graničnim prijelazima Izačić, Brod, Gradiška i Rača te aerodromima u Sarajevu i Tuzli, proteklih su dana ljubazne Meggle hostese gostima dijelile mliječno osvježenje i kartice sa korisnim informacijama. 

Uz sve to,  osmijehe su mamili i natpisi „Šta su ćevapi bez kajmaka? Šta je japrak bez pavlake? Šta je pita bez jogurta?“…

U dobrom raspoloženju, mnogi od posjetitelja rekli su kako već danima zamišljaju upravo ovakvu trpezu koja će ih dočekati kod rodbine ili prijatelja. 

Prilikom ulaska u našu zemlju ovih su dana vladale velike gužve, a putnici su pristizali iz Austrije, Njemačke, Švedske, Norveške, daleke Australije i Amerike, te mnogih drugih zemalja u kojima živi bh.dijaspora. 

Jedan od naših sagovornika koji je doputovao iz Gothenburga kazao nam je kako ga prilikom svakog novog dolaska u domovinu posebno raduje što će moći jesti pravi bosanski burek, te da se nada da će ga na stolu dočekati upravo ovaj specijalitet.

Porodica iz Italije, kojoj su hostese podijelile poklone, kaže da ljubaznost i uslužnost postoji samo kod nas. Ostat će u posjeti dvije sedmice, gdje će, između ostalog, uživati i u domaćoj hrani.

Uspješno provedenom akcijom “Dobro došli u Bosnu i Hercegovinu” kompanija Meggle željela je građanima naše zemlje koji žive u inostranstvu dolazak u domovinu učini što ugodnijim. Sudeći po dobrom raspoloženju koje je izmamila  – u tome je i uspjela.

cure.ba

Komentari

komentara