Kuća i hrana

Rafaelo kolač toliko ukusan i jednostavan da ćete ga poželjeti svaki dan

Napisao H. H.

Recept

Sastojci:

Za koru:

6 bjelanaca
250 gr šećera
50 gr kokosovog brašna
100 gr brašna
1/2 kesice praška za pecivo
2 dl mlijeka
_
Za fil:

6 žumanaca
2 kesice pudinga od vanile
4 kašike brašna
15 kašika šećera
1 l mlijeka
125 gr maslaca
125 gr margarina
2 dl slatke pavlake
I još:

50 gr kokosovog brašna
malo pečenih lješnika
Priprema

1.

Kora:

Od 6 bjelanaca umutiti čvrst snijeg, pa dodati 250 gr šećera. Mutiti mikserom još malo, pa dodati kokosovo brašno i pšenično brašno izmiješano sa malo praška za pecivo. Sad miješati špatulom, polako i strpljivo (bez miksera).

Staviti da se peče u rernu zagrijanu na 200 stepeni, i odmah smanjiti na 180. Ispeći koru, pazeći da ostane bijela (to traje petnaestak minuta).

2.

Ostaviti ispečenu koru da se ohladi, pa je preliti sa 2 dl vrelog mlijeka, piše “Recepti-i-zdravlje“.

3.

Fil:

U činiji dobro izmiješati 6 žumanaca, 2 kesice pudinga od vanile, 4 kašike brašna, 15 kašika šećera i 2 dl mlijeka.

8 dl mlijeka staviti da provri, pa kad provri dodati mu masu od žumanaca i skuhati je (par minuta).

Ostaviti da se ohladi.

4.
Kad se ova smjesa ohladila, izmiješati je sa maslacem i margarinom (prethodno dobro umućenim). Dodati i 2 dl umućene slatke pavlake.

Kad se doda šlag od slatke pavlake, više se ne muti mikserom, nego polako i nježno špatulom (varjačom).

5.
Na koru staviti fil, pa odozgo posuti sa oko 50 gr kokosovog brašna.

Ostaviti da se ohladi, pa iseći na kocke, a na sredinu svake staviti po jedan pečeni lješnik.

6.
Napomena: tepsija u kojoj sam pekla koru ima dimenzije 20 cm x 32 cm.

Komentari

komentara