Kuća i hrana

ZDRAVA VEČERA KOJU TREBA KONZUMIRATI DO 20H: Napravite kremasti POTAŽ od BUNDEVE!

Napisao H. H.

Služite ga uz kiselu pavlaku i peršun.

Potrebno je:

2 srednja krompira

2 šargarepe

1 srednji crni luk ili praziluk

malo ulja

malo bibera

malo soli

malo peršuna

malo đumbira

malo mleka ili pavlake za kuvanje

po ukusu kisele pavlake

Priprema:

Crni luk ili praziluk sitno iseckamo i propržimo na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistimo i iseckamo na kockice srednje veličine. Stavimo sve u šerpu sa lukom i dodamo oko 500 ml vode. Ostavimo da se kuva oko 15…20 minuta. Ako voda uvri dodajemo po malo ne previše, jer potaž treba da bude gust. Dodajemo začine i so po ukusu. Ako postimo onda ne moramo dodavati mleko niti pavlaku. Ukoliko ne postimo najbolje je mleko dodati na samom kraju zbog gustine čorbe. Kada je povrće meko sklonimo šerpu sa ringle i štapnim mikserom izblendiramo sve tako da dobijemo gustu kašu. Ako je pregusta dodajemo još vode ili mleka ili pavlake za kuvanje. Vratimo na ringlu da još 5 minuta proključa. Pre služenja u tanjir možemo dodati kašiku kisele pavlake,piše Glossy

Komentari

komentara