Kuća i hrana

Namirnice koje pomažu razređivanje krvi i sprečavanje stvaranja tromba: Ako imate problema sa srcem, ovo je spas!

Napisao H. H.

Kada je krv gušća nego što je medicinski neophodno, postoje velike šanse za stvaranje ugrušaka. To vremenom može dovesti do srčanog ili moždanog udara

Đumbir:

Đumbir je poznat po svojim antivirusnim i drugim moćnim dejstvima. Koren đumbira ima još jedno dragoceno svojstvo – razređivanje krvi. Koren sadrži jedinjenje gingerol, koje uklanja holesterol u plaku i rastvara krvne ugruške, normalizuje cirkulaciju krvi u mozgu i jača arterije. Korisno je u lečenju ateroskleroze u kombinaciji sa drugim terapijskim merama. Na bazi korena đumbira proizvode se dijetetski suplementi koji služe kao prevencija i lečenje varikoznih vena. Ali važno je zapamtiti da je, kao i u svakom drugom slučaju, preporučljivo konsultovati lekara o upotrebi đumbira.

Kurkuma

Kurkuma je prirodni antikoagulans. Ima sposobnost da razređuje krv i snižava srčani pritisak, što je pogodno za one koji pate od hipertenzije. Kurkuma smanjuje šećer u krvi, podržava kardiovaskularni sistem i efikasna je kod Alchajmerove bolesti. Pored toga, ovaj začin deluje kao snažan antioksidans.

Beli luk

Beli luk je prirodni antikoagulans. Sadrži biološki aktivna jedinjenja koja smanjuju viskoznost, sprečavaju adheziju crvenih krvnih zrnaca uključenih u proces zgrušavanja krvi – trombocita. Sve ovo minimalizuje verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka. Ako svaki dan pojedete 3 čena belog luka, možete da aktivirate resorpciju krvnih ugrušaka. Alicin u sastavu belog luka ublažava napetost na zidovima arterija, proširuje lumen krvnih sudova, pokreće protok krvi i smanjuje opterećenje srčanog mišića.

Cimet

Cimet je snažan antikoagulans zbog sadržaja kumarina. Dodavanje cimeta čaju je vrlo korisno, jer može pomoći u smanjenju verovatnoće i napretka kardiovaskularnih bolesti.
Kajenski biber

Kajenski biber pozitivno utiče na vaskularni sistem tela, omogućavajući venama, arterijama, kapilarama da vrate potrebnu elastičnost. Ovaj proizvod aktivira protok krvi, pospešuje razređivanje krvi i puni protok krvi do ekstremiteta.

Zeleni čaj

Izuzetno bogati prirodnim antioksidantima – polifenolima. Ovo pomaže u zaštiti tela od prevremenog starenja. Katehin u zelenom čaju teži da razređuje krv, smanjujući tako verovatnoću nastanka krvnih ugrušaka u arterijama, poboljšava vaskularni tonus i utiče na smanjenje pritiska,piše Stil

Komentari

komentara