Kuća i hrana

Grčki hljeb sa maslinama: Egzotični ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT)

Napisao H. H.

Ukliko ste se poželjeli mora, umjesite grčki hljeb zbog kojeg će cijela kuća da vam zamiriše na Mediteran

Potrebno je:

500 grama belog brašna

150 militara vode

150 militara soka od pomorandže

1 prašak za pecivo

kašičica sode bikarbone

kašičica limunovog soka

šaka sitno seckanih maslina

kašičica soli

Malo origana ili ruzmarina

Malo maslinovog ulja

Priprema: Izmešajte brašno, prašak za pecivo, so, začine i sodu bikarbonu. Dodajte vodu, sok od pomorandže, limunov sok i umesite glatko testo. Zatim premesite testo na radnoj površini na kojoj ste stavili nekoliko kapi maslinovog ulja.

Rastanjite hleb na debljinu od 2 centimetra pa ga prebacite u odgovarajući pleh. Malo izbušite površinu hleba sa viljuškom i stavite malo maslinovog ulja, malo origana,piše Stil

Pecite na 180 stepeni celzijusa oko 30 minuta. Kada se hleb ohladi, poslužite ga.

Komentari

komentara