Kuća i hrana

Piletina punjena feta sirom

Napisao H. H.

Sastojci:

800 g pilećih prsa,

100 g feta sira,

so, biber,

malo svježeg bosiljka i majčine dušice,

kašičica mljevene crvene paprika,

4 kašike maslinovog ulja,

2 manje tikvice,

limunov sok,

listići svježe metvice.

Priprema:

Pileća prsa zarežite nožem po sredini da napravite džepić. Feta sir izrežite na sitne kockice ili ga izdobite viljuškom. Nasjeckajte listiće bosiljka i majčine dušice. Pomiješajte feta sir s bosiljkom i majčinom dušicom te dobivenom smjesom napunite džepiće. Prema potrebi džepić možete zatvoriti čačkalicom.

Izvana meso natrljajte crvenom paprikom i pustite ga da se odmori desetak minuta. Na 2 kašike maslinovog ulja odreske nekoliko minuta prepržite s obje strane,piše Kuharica

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Nauljite pleh za pečenje, poslažite odreske i pecite ih dvadesetak minuta.

Tikvice tanko naribajte ili oštrim nožem narežite na deblje, ali tanke rezance. Prije posluživanja uz piletinu poslažite sirove tikvice koje ste pokapali limunovim sokom i pospite sjeckanim listićima metvice.

Komentari

komentara