Kuća i hrana

“Turske Kape”: Brz i jednostavan kolač

turske kape
Napisao H. H.

RECEPT

Sastojci:

Tamno tijesto:

2 jaja
2 kasike secera
2 soljice mlakog mleka
1 mala kasicica kvasca
2 soljice ulja
1 kasika kakaa
Umutiti dobro mikserom i dodati brasna po potrebi zamesiti i ostaviti 30minuta da odstoji .

Svijetlo tijesto:

2 jaja
2 kasike secera
2 soljice mlakog mleka
1 mala kasicica kvasca
2 soljice ulja
100gr kokosovog brasna
Umutiti mikserom i dodati brasna po potrebi ostaviti 30minuta .Dok se testo odmara 700gr secera prokuvati sa 250gr vode i ohladiti serbe . Kad je testo nadoslo oblikovati prutice jedan beli jedan crni i smotati ih jedan oko drugog, saviti u krug i sloziti u tepsiju pustiti da nadodju desetak minuta.Peci u zagrejanoj rerni oko petnaestak minuta.Vrele kapice preliti hladnim serbetom i uzivati u ukusu. Moji momci su jeli vrele nisu cekali da se ohlade.

Komentari

komentara