Kuća i hrana

Ovaj mirisni začin dokazano snižava visoki tlak

Napisao H. H.

Osim u kolačima, cimet možete koristiti i za doručak te njime posipati kafu ili jogurt sa žitaricama.

Muči li vas visoki krvni tlak svakako, morate promijeniti prehrambene navike tako da prije svega smanjite unos soli te masnoća i povećate unos vode.

Ali uz već poznate savjete koje će spriječiti pojavu ‘tihog ubice’, može vam pomoći i cimet.

Nekoliko studija je potvrdilo kako sistolički (gornji) i dijastolički (donji) tlak kod odraslih osoba smanjuje svima poznati mirisni začin – cimet.

Ubacite li dva grama (ili pola male žlice) cimeta u svoju dnevnu prehranu, lakše ćete kontrolirati visoki krvni tlak.

“Svakako bih preporučio uvrštavanje cimeta u svakodnevne prehrambene navike, ali neće vam samo to pomoći u smanjivanju krvnog tlaka. Prehrana općenito treba biti prilagođena zdravstvenom stanju organizma. Tjelovježba je također nužna, jer nju jedan začin sigurno ne može zamijeniti” istaknuo je autor knjige “The SooperfoodsRr Diet”, Wendy Brazilian.

Osim u kolačima, cimet možete koristiti i za doručak te njime posipati kafu ili jogurt sa žitaricama. Isto tako, narezano voće poput jabuke ili kruške možete oplemeniti ovim mirisnim smeđim prahom, piše “Zadovoljna“.

Komentari

komentara