Kuća i hrana Video

Savršena guza do ljeta – Želiš li smanjiti celulit, s programom kreni danas! (VIDEO)

Napisao admin

Celulit je sasvim normalna pojava: imaju ga čak i najmršavije manekenke i slavne celebrity cure…


Celulit (foto: cure.ba)

Ipak, to ne znači kako se protiv njega ne treba boriti kako bi ovog ljeta izgledala najbolje što možeš. Mnogi stručnjaci kažu kako je nemoguće ukloniti ga u potpunosti (pričamo o tvrdokornom celulitu), no slažu se kako se uz mix: prehrana, voda, vježbanje, masaže, kreme, može svesti na minimum. Potrebno je puno vremena i upornosti pa bi bilo najbolje da sa svojim “anticelulitnim programom” kreneš već danas!

1. Masaža, drenaža i piling

Masaže su važan dio ovog procesa, no ako nemaš novaca odlazak kozmetičarki, masiraj područja zahvaćena celulitom kod kuće. Najbolji su kružni pokreti, a uvijek masiraj od gležnjeva ili koljena prema gore. Isto tako, barem jednom tjedno koristi anticelulitni piling kojeg možeš napraviti i od mljevene kave, malo smeđeg šećera i žličice maslinovog ulja. Poznato je kako kofein potiče cirkulaciju!

Važno upozorenje! Imaš li osjetljive kapilare, izbjegavaj anticelulitne masaže u salonima! Zbog snažnog pritiska, kapilare bi ti mogle popucati, što izgleda još gore od celulita…

2. Prehrana

Kad je prehrana u pitanju, tu nema neke mudrosti. Masna hrana, čokolade i torte pojačat će tvoj celulit, dok će voće i povrće ubrzati tvoj metabolizam te pomoći smanjenju masnih naslaga i celulita. Biraj salate, pileća prsa, nemasne šunke s raženim kruhom, niskokalorične jogurte te hranu kuhanu na pari, a uz sve to – pokušaj izbaciti sol iz prehrane. Ona zadržava vodu u tijelu!

3. Tekućina

Pojačaj unos tekućine! Pij puno vode u koju možeš iscijediti limun, limetu ili naranču, a poznato je i kako zeleni i žuti čaj super pomažu pri uklanjanju celulita. Nezaslađeni čaj skuhaj u velikom loncu, podijeli u boce od pola ili 1 litre te ispijaj tijekom dana.

4. Kreme

Premda mnogi tvrde kako su kreme protiv celulita najobičnija izmišljotina, postoje znanstveni dokazi da zaista djeluju. Naravno, ako jedeš masnu hranu, ne krećeš se i ne piješ tekućinu, neće ukloniti celulit, no ako ih ubaciš u “anticelulitni mix”, mogu pokazati izvrsne rezultate. Ipak, nemoj slušati samo reklame, radije malo “prozuji” po forumima i pročitaj što cure kažu. Najučinkovitije kreme, često su one s potpuno prihvatljivim cijenama!

5. Vježbe

Imaš li problema s celulitom na guzi i bedrima – baci se na žustro vježbanje. Super će ti doći kardio trening nekoliko puta tjedno jer ćeš tako znojenjem izbaciti štetne tvari. Uz to, svaki drugi dan isprobaj neke od sljedećih vježbi:

index.hr

Komentari

komentara