Kuća i hrana

Odlični za zdravlje i mršavljenje – Bademi za ravan stomak!

Napisao admin

Iako se smatraju orašastim plodovima, bademi su sjemenke biljke badema. Sirovi bademi su odlični za zdravlje i uklapaju se u svačiji režim prehrane.


Bademi (foto: cure.ba)

Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak 62%, razinu ukupne tjelesne masti smanjuje za čak 56%, a mršavljenje na području trbuha ubrzava za 50%.

Jednu porciju čini oko 23 badema, koja su sasvim dovoljna za zadovoljavanje tjelesne potrebe za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Proteini su ključni za gubitak abdominalne masti, a bademi su odličan izbor jer, uz proteine, sadrže gotovo sve nutrijente koji su potrebni za brzo i zdravo sagorijevanje masti.

Bademi se sporo razgrađuju, stoga ćete sitost osjećati znatno duže. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, koji su neophodni za pravilan rad probavnog sistema.

Naučnici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, ukupni postotak tjelesne masti, pomažu u izgradnji mišićne mase, reguliraju razinu krvnog tlaka i šećera i smanjuju rizik od nastanka raznih stanja i bolesti, uključujući:

• Bolesti srca i krvožilnog sistema
• Rak debelog crijeva
• Dijabetes tipa 2
• Pretilost
• Visoki krvni tlak
• Probavne smetnje

Prehrana igra ključnu ulogu u gubitku abdominalne masti. Vaš trbuh neće postati ravan ako ne jedete pravilno, čak ni onda ako vježbate svakodnevno. Zdrava prehrana uz svakodnevnu tjelovježbu je savršen recept za postizanje brzih, ali i zdravih rezultata.

cure.ba

Komentari

komentara