Kuća i hrana

Recept za DOMAĆI HLJEB koji ne goji, ne sadrži gluten i odličan je za dijabetičare – SAVRŠEN!

Napisao H. H.

U pitanju je potpuno dijetetska namirnica koja ne goji, a slobodno mogu da je konzumiraju i dijabetičari – HELJDA!

Za pripremu domaćeg hljeba od heljdinog brašna potrebno vam je:

  • 1 kesica kvasca (ili svjež kvasac po želji),
  • ½ litra mlake vode,
  • 500 grama heljdinog brašna,
  • kašičica soli,
  • kašičica šećera,
  • 3 kašike maslinovog ulja.

Priprema:

Sipajte heljdino brašno u veću posudu i u njega dodajte kesicu kvasca, so i šećer. Izmješajte i dodajte maslinovo ulje.

Potom postepeno dodajite mlaku vodu i dobro zamijesite da se u potpunosti sjedini u masu. Nakon toga, ostavite da tijesto nadođe oko pola sata do 40 minuta.

Uključite rernu na 250 stepeni da se ugrije, a u međuvremenu podmažite pleh i postavite tijesto u njega. Stavite da se peče oko 45 minuta na temperaturi od 200 stepeni, piše “Zdrava i lepa“.

Savjet plus:

Gornji dio hljeba premažite sa malo maslinovog ulja kako bi korica bila ljepša i ukusnija.

Komentari

komentara