Kuća i hrana

ŠTA VAM TIJELO PORUČUJE AKO VAM SE JEDE SLATKO, KISELO ILI SLANO: Stomak otkriva stanje zdravlja

Napisao H. H.

Kada osjetite da vam se jede određena hrana, šta to organizam pokušava da vam poruči?

Svi povremeno patimo od ogromne potrebe za nekom namirnicom, piše “Lovesensa“. Ponekad je to potreba za slatkim, kiselim, slanim ili mesom, ali ove želje stomaka nam, zapravo, poručuju šta je našem organizmu potrebno.

Želja za slatkim je možda najteža, jer predstavlja začarani krug u kome što više jedemo slatko imamo i veću potrebu za slatkim.

Kako bi se ublažila potreba za slatkišima, možemo uzimati mineral hrom koji drži u ravnoteži nivoe insulina i samim tim smanjuje želju za slatkišima. Želja za čokoladom takođe može biti nekontrolisana i tada smo prepušteni na milost i nemilost čokoladnoj furiji. Ono što nam, zapravo, tijelo poručuje jeste da nam je potreban magnezijum.

Ako imate želju za mesom, ne sumnjajte ni sekunda da vam je neophodno gvožđe. Iako je trend da se što više smanji unos mesa, ono je nepohodno za naš imuni sistem i transport kiseonika do krvi. Ako se budite sa potrebom da pojedete nešto kiselo, ono što vam nedostaje je stomačna kiselina. Uvedite u svoju ishranu probiotike kako biste stomačnu kiselinu doveli u red.

Komentari

komentara