Kuća i hrana

Žena poludjele za dijetom Jamie Olivera: Kako je slavni kuhar smršao 10 kg, a jeo je obilne obroke

Napisao H. H.

Ugledajte se na režim ishrane koji propagira čuveni kuhar – evo kako je Jamie Oliver uspio da smrša 10 kilograma!

Popularni Jamie Oliver proslavio se po televizijskoj emisiji u kojoj se trudi da promijeni loše navike u ishrani cijelog svijeta. On je autor nekih od najprodavanijih kuhara i na ličnom primjeru pokazao je kako da brzo izgubite više od 10 kilograma, piše “Lepa & srećna“.

Možda zvuči čudno, ali njemu je pošlo za rukom da se oslobodi viška kilograma hraneći se obilnije od uobičajenog. Uspio je da priprema obroke na bazi ugljenih hidrata, a nije se gojio. Jamiejeva tajna je to što je povećao unos povrća i smanjio unos mesa, počeo je više da se kreće, kvalitetnije spava i izbjegavao je konzumiranje alkohola.

Najbolji način za efikasno mršavljenje jeste da koristite što više namirnica bogatih nutrijentima, odnosno da jedete hranu koja vas dugo drži sitim i smanjuje apetit. Najbolji primjer takve hrane su alge, mogu se kupiti u bolje snadbijevenim zdravim hranama, a neophodne su u ishrani jer sadrže visok procenat joda. Takođe, kuhar ističe da je uz svako mijenjaje ishrane neophodna fizička aktivnost ako želite da se brzo riješite masnih naslaga.

Komentari

komentara