Kuća i hrana

Brzo, lako i bez pečenja: Šarena crno – bijela čokoladna torta

Torta - Minimagazin.info
Napisao H. H.

Jednostavan recept koji će svi voljeti. Čokoladna crno – bijela šarena bez pečenja, koju možete napraviti za samo pola sata!

Fina, kremasta i bez premca…Izvorni recept je s Milka čokoladom, ali ne moramo se ograničavati.

Sastojci:

  • 1 l mlijeka
  • 10 kašika smeđeg šećera
  • 3 pudinga od vanilije
  • 300 grama tamne čokolade
  • 100 grama bijele čokolade
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • plazma keks ili petit beurre

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u posudu srednje veličine te na srednjoj temperaturi pričekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu.

Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu ili tamnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade, piše “Mini magazin“.

Izmiksajte slatko vrhnje te po četvrtinu dobivene smjese ubacite u smjesu s čokoladama.

U okrugli kalup (može i u neku drugu posudu – okruglu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare.

Nakon toga nanesite ostatak slatkog vrhnja pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Keks namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u hladnjak na par sati kako bi se torta stisnula.

Izvadite tortu, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na tortu (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite.

Odstranite kalup i, to je to.

Tortu dekorisati po želji.

Komentari

komentara