Kuća i hrana

Čudotvoran trik sa kafom skida višak kilograma!

Napisao H. H.

Istraživanja su pokazala da crna kafa ubrzava metabolizam ali postoji trik kako treba da je pijete da biste smršali.

Stručnjaci ističu da ljudi koje svakodnevno konzumiraju kafu sagore dodatnih 150 kalorija. Kofein podstiče termogenezu, odnosno proces zagrijavanja tijela na taj način se gube kilogrami u koliko se kafa pravilno konzumira.

Trik je da pijete apsolutno crnu domaću kafu, bez šećera. Samo tada ćete imati moćan efekat na proces mršavljenja kao klasična, gorka domaća kafa.

Jednostavno je konzumirajet kafu i kilogrami će nestati!

Rezultat slika za kafa

Limun i kafa liječe ove dvije bolesti brže od lijekova!
Bilo da je riječ o jakim glavoboljama ili dijareji to može da iscrpi vaše tijelo, u koliko to ne želite koristite lijekove, možete da koristite kombinaciju ove dvije namirnice riječ je o limunu i kafi.

Za jaku glavobolju:

Skuvajte šoljicu domaće kafe bez šećera i iscjedite sok od pola limuna.Konzumirajte i akon par minuta osjetićete olakšanje. Konzumirajte dosta tečnosti, i izađite na svjež vazduh.
Za proliv:

Tri kašičice mljevene kafe pomješajte i dodajte soka od limuna. Ovu smjesu izmješajte i kaškicu konzumirajte ona će vam pomoći kod jakih mučnina, bolova u želucu ali i dijareje.
Takođe pomaže i da popijete probiotik, e pirinač ili bananu i pijete kefir.

Rezultat slika za kafa i limun

Kafa, kola, čaj, energetska pića – sve su to pića koja sadrže kofein i “podižu” nas. Mnogi od nas ne funkcionišu dok ne dobiju svoju dozu kofeina. Ali šta se događa s našim mozgom i cijelim tijelom kada uzimamo kofein?

Osim što nas razbuđuje, kofein i poboljšava raspoloženje, koncentraciju i smanjuje apetit. Efekti traju satima nakon konzumacije. Moglo bi se reći da je normalno konzumirati do 400 miligrama kofeina na dan.

Djelovanje kofeina na mozak

KOfein može poboljšati pamćenje, ali najbolje djeluje ako ga ne konzumirate prečesto. Poboljšava koncentraciju. Pored toga, potiče lučenje dopamina pa podiže raspoloženje i ublažava simptome depresije.

Djelovanje kofeina na želudac

Dok su brojni pozitivni efekti djelovanja kofeina na mozak, sa želucem je ipak nešto drugačije. Kofein može uzrokovati žgaravicu jer podiže nivo kiseline. Osim toga, smanjuje apetit.

Djelovanje na krvotok

Kofein podiže krvni pritisak, ali stručnjaci mavode da to nisu nivoi koji bi nas trebali zabrinjavati. Jedna kafa neće toliko podignuti pritisak da može napraviti štetu kod zdravih, odraslih ljudi.

Prvih deset minuta:
Kofein ulazi u vaš krvotok, te će vaš puls i krvni tlak naglo porasti.

Nakon dvadeset minuta:

Kofein najpre stimulise centralni nervni sistem, štotoga da se osjećate fokusirano i razbuđenije. Te će te lakše moći riješavati probleme!

 

Trideset minuta:

Vaše telo počinje da luči mnogo količinu adrenalina, u tom trenutku dovesti do oštrijeg vida, te će se desiti promjena na vašim zjenicama gdje će se one vidno proširiti!

Profesor Jirgen Vorman smatra da nas 4 do 5 šoljica kafe dnevno u koliko se konzumira može da nas zaštiti od karcinoma jetre, dijabetesa i demencije

Komentari

komentara