Kuća i hrana

CIJELI ŽIVOT STE POGREŠNO SPREMALI PIRE KROMPIR: Ovo je pravi način!

Napisao H. H.

Pire krompir je jedno od najlakših jela za pripremiti, ali postoji jedan trik kako da od običnog jela napravimo pravu poslasticu.

Naime, većina pire krompir priprema tako što skuha krompir, posoli ga, procijedi, a onda mu doda puter i mlijeko, pa sve to sjedini.

Međutim, poznati kuhar Tajler Florens otkriva kako je to pogrešno.

– Krompir ima vrlo delikatan ukus. Kada ga skuhate i procijedite, pa vodu bacite, sa njom ste bacili i ukus krompira – objašnjava Florens.

krompir

Zbog toga on savjetuje, umjesto da krompir kuhamo u vodi, trebamo ga kuhati u mlijeku i puteru. . Dakle, isjeckan sirov krompir stavimo u mlijeko, dodamo ostale mliječne proizvode sa kojima inače pripremamo krompir, i pustimo da se sve to zajedno skuha. Samo tako, kaže ovaj kuhar, nećete izgubiti ukus krompira.                                                                                                                    novi.ba

Komentari

komentara