Kuća i hrana

Stvari koje SVAKODNEVNO koristite u kuhinji, a IZAZIVAJU RAK! (FOTO)

Napisao A. K.

Neke stvari koje svakodnevno koristimo u kuhinji, mogu biti itekako opasne ako ih ne koristimo pravilno. Sigurno je da imate obojene šerpe i lonce u vašoj kuhinji. Mogu da služe godinama i jeftini su. U njima rado spremate obroke, i nikada vam nije palo na pamet da oni zapravo mogu da budu itekako opasni!

Ipak, često se dešava da lonac oštetimo kada ga nespretno ispustimo iz ruku. Takav lonac nikada više ne bi trebalo da koristimo jer on tada otpušta štetnu supstancu. Hemijski proces počinje u olupini, a ta štetna supstanca ulazi u hranu.

 

Ipak, aluminijumsko posuđe i afolija su bezbijedni, sve dok nisu u dodiru sa kiselinom. Nikako nemojte da je koristite sa kiselim kupusom i paradajzom, jer one tada ispuštaju aluminijum koji putem hrane može da ošteti nervni sistem.

 

Morate da budete oprezni i sa teflonom, jer on može da bude itekako štetan ako je oštećen.

 

Drvene daske je takođe teško održavati čistim, ali je njihova tekstura pogodna za razmnožavanje bakterija.  Ni plastične činije nisu preporučljive jer sadrže kancerogene supstance kao što su bisfenol A, polikarbonate i flatalte.

(Alo.rs)

Komentari

komentara