Kuća i hrana

ISKORISTITE IH – Ne bacajte stare peškire, evo nekoliko ideja…

Napisao admin

Ako imate višak peškira u kući i to onih koji više nisu baš za upotrebu, evo par savjeta kako da im ponovo nađete primjenu. Ovom malom, ali veoma korisnom reciklažom štedite novac i doprinosite očuvanju sredine.


Peškiri (foto: cure.ba)

1. Za brisanje poda

Najjednostavnije je da vaš stari peškir pretvorite u krpu za brisanje poda. Bez puno muke možete od vašeg starog peškira napraviti uložak za vaš mop odnosno dršku i time uštedjeti na kupovini istih.

2. Portikle za bebe

Ukoliko imate malo dijete u kući sigurno vam par portikli viška neće biti na odmet. Ako imate vješte ruke veoma lako ih možete napraviti, postoje čak i uputstva na YouTubeu.

3. Krpe za automobil

Uvijek je dobro da u automobilu imate peškir ili dva kojim ćete brisati razne vrste prljavština.

4. Za kućne ljubimce

Psi i mačke nisu pretjerano izbirljivi, tako da uvijek možete svoje stare peškire da upotrijebite u razne svrhe vezane za ljubimce. Za brisanje poslije kupanja ili oblaganje mjesta gdje spavaju, njima će biti udobnije, a vi ste našli novu primjenu starom peškiru.

5. Igračke za ljubimce

Ljubimci svakako imaju najveću korist od vaših starih peškira. Evo još jedne ideje – uvijte peškir spiralno i napravite od njega igračku. Na ovaj način ćete veoma obradovati svog ljubimca!

B92

Komentari

komentara